Šta je olovka?

Olovka je kancelarijski materijal i slika koja je prvobitno napravljen od čistog grafita (primer Staedtler Pensil Terbaik Untuk Anak). Pisanje se vrši struganjem grafit na medije. Međutim, čista grafit teži da lako slomiti, previše mekan, dajući prljavo efekat kada su mediji trljati rukama, i da ruke prljave kada se drži. Jer onda stvorila mešavinu grafita sa glinom, tako da kompozicija teže. Nadalje, sastav smeše obavijen papirom ili drveta.

Ilustrasi Tips Mengenali Pensil Yang Berkualitas Baik

Upotreba olova i grafita počela u antičkoj Grčkoj. Oba daju efekat sivih nijansi, mada malo više crni grafit. Grafit se veoma retko koristi kasnije u 1564 utvrđeno da sadrže velike količine čistog grafita u Borrovdale, doline u Lake District severne Engleske. Iako je izgledalo kao ugalj, minerali ne može biti spaljena, i ostavila sjajan crni, a lako ukloniti preko površine pisanja. U ovom trenutku termin grafit još uvek zbunjen sa kalaja, olova, i grafit, što znači “kao olovo” s obzirom na prirodu gotovo isti. Otuda izraz grafitna olovka je (olovka olovo) se i danas koristi. Jer je tekstura je masna, komadi umotane u SHEEPSKIN ili male komade lima berbentuktongkat zavojima sa konopcem. Niko ne zna ko je prvi imao ideju o prisajedinjenju crne vođstvo u drvenom pakovanju, ali u 1560-ih, primitivni olovke je dostigao evropski kontinent.

Ubrzo nakon toga, glavni je miniran i izvozi da zadovolji zahteve umetnika; i u 17. veku, može se reći glavni je svuda koristi. Istovremeno, olovka odluka eksperimentisao sa crnim dovode da bi se bolje instrument pisanja. Čist i lako izvući, olovo iz Borrovdale biti meta lopova i crne marketingu. Da bi se to prevaziđe, britanski parlament je usvojio zakon koji propisuje 1752. koja bi mogla dovesti lopov u zatvoru ili proteran u kaznenu koloniju.

Ali 1779. godine, hemičar Karl V. Scheele istražena i zaključio da je grafit ima mnogo različitih hemijskih osobina olovom. Grafit je čista ugljen molekularni sastav tendera. Na kraju 1789. godine, geolozi Nemačka, Avram G. Verner dao ime grafit, koja je izvedena od grčke reči graphein, što znači pisanja. Tako, sadržaj olovke umesto lima.

Dugi niz godina Engleski grafit u ćošak industriju olovka odluka jer je bilo dovoljno čist da koristi bez dalje obrade. Jer je Evropska grafit je bio inferioran, proizvođači olovka ima eksperimentisao sa načinima da se poboljša Pencil Lead. Francuski inženjer Nikola-Žak Conte miked prahu grafit sa glinom, formiranje smeše u štapovima, i spalio ga u kaminu. Promenom odnosa grafita na šljaci, bio je u stanju da vodi koje su proizvele različite nijanse crno-a proces koji se koristi do sada.

U 19. veku, proizvodnja olovaka u veliki biznis. Grafit se nalazi na nekoliko mesta, uključujući i Sibira, u Nemačkoj, a sada se zove Češka. U Nemačkoj, a zatim u Sjedinjenim Američkim Državama, veliki broj fabrika otvorena. Mehanizacija i masovne cene za proizvodnju dole, a početkom 20. veka, čak i deca školskog koristeći olovku.

U početku grafitnom olovkom za ukrasni papir cepa odelo je korisnik. Ali je kasnije pronašao više praktičan i efikasan način za koji pokriva ceo grafit štap sa dve drvene letve ditoreh da obezbede mesto za grafit šipke, a zatim zajedno.

Tags: